Ekonomi

Merkez Bankasının Rezervleri Erimeye Devam Ediyor!

Published

on

TCMB, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı dolayısı ile haftalık banka ve para istatistiklerini gün içerisinde yayınladı. Merkez Bankasının yayınladığı verilere göre, 13 Mayıs ile biten işlem haftasında yurt içi bankalarda bulunan döviz mevduatları 950 milyon dolar ile sınırlı bir düşüş gösterdi. 214,27 milyar dolar oldu. Toplam mevduatlar içinde gerçek kişiler son hafta satıcılı davranırken tüzel kişiler ise alım yaptı.

13 Mayıs işlem haftasında gerçek kişilerin döviz mevduatı 1,6 milyar dolara azalarak 135,75 milyar dolara gerilerken tüzel kişilerin döviz mevduatları 650 milyon dolar artış gösterdi. Pariteden arındırılmış toplam döviz mevduatları ise 1,2 milyar dolar yükseldi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ALMANYA’DA ÜRETİCİ ENFLASYONU REKOR KIRIYOR

Türk Lirasında ise tarafında ise Kur Korumalı Mevduattaki artış devam etti. Önceki hafta 819 milyar TL olan hesap son haftada 848 milyar TL’ye çıktı. Bankalardaki toplam TL mevduatları son haftada 64 milyon TL artışla 2,645 milyar TL’ye çıktı.

Merkez Bankasının resmi brüt ve net rezervlerinde son haftada düşüş meydana geldi. Brüt rezervler 5,7 milyar dolar azalarak 102 milyar doların altına inerken net uluslararası rezervler ise 3,5 milyar dolar düşüşle 11,5 milyar dolara geriledi. Swap hariç rezervler -52,2 milyar dolar oldu.

Yabancı yatırımcı son haftada hissedeki çıkışını hızlandırdı. Önceki hafta 244,2 milyon dolarlık hisse çıkışının ardından bu hafta 766,9 milyon dolarlık çıkış yapıldı. Tahvil piyasasından ise 75,8 milyon dolarlık çıkışın ardından bu hafta 298,1 milyon dolarlık çıkış oldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version