Global

Elon Musk, Twitter Satım Alımını Geçici Olarak Durdurdu

Published

on

Elon Musk, bugün Twitter Inc’ın satın alımına ilişkin anlaşmayı geçici olarak durduğunu açıkladı. 44 milyar dolarlık Twitter satın alım teklifi, Twitter yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra Elon Musk, şimdi anlaşmayı yeniden gözden geçiriyor.

Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada spam ve sahte hesapların gerçekten de toplam kullanıcı sayısının %5’inden daha azını temsil ettiği gösteren ayrıntılara açıklanana kadar Twitter anlaşmasının askıya alındığını söyledi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KRİPTO PARALARDA DÜŞÜ DEVAM EDİYOR

Twitter hafta başında yaptığı bir açıklamada sosyal medya platformunda bulunan spam veya sahte hesapların %5’ten az olduğu bildirdi. Ancak SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, bildirilen rakamların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı konusunda şüpheci bir yaklaşımla ayrıntılı bir araştırma yapma niyetinde olduğunu gösterdi.

Sahte hesaplar konusunda son derece hassas olan Elon Musk, 44 milyar dolarlık anlaşmanın açıklanmasından sonra Twitter için getireceği yenilikleri sıralarken spam botlarının platformdan temizlenmesinin öncelikleri arasında olacağının altını çizmişti.

Şimdi Twitter yönetiminin Elon Musk’ın bu kararına nasıl tepki vereceği beklenirken, Daha önce yapılan açıklamalarda yönetim, anlaşma tamamlanana kadar reklamverenlerin devam edip etmeyeceği ve gelecek planları gibi çeşitli riskle olduğunu söylemişti.

Yapılan açıklamadan sonra Twitter hisseleri, ABD piyasaları açılışı öncesi vadeli işlemlerde %25’e yakın düşüşle 35 doların altını gördü.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version