Ekonomi

Japonya Merkez Bankasından Destekleyici Politika Çağrısı

Published

on

Japonya Merkez Bankası’nın Mart ayında gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin tutanaklar bazı yetkililerin destekleyici politikanın devam etmesi çağrısında bulunduğunu gösterdi.
Dünya piyasasında enflasyon gündemin ilk sıralarında yer alırken, Japonya Merkez Bankası yetkililerine göre enflasyon çok ciddi bir sorun değil.

Japonya Merkez Bankası’nın Mart ayı toplantı tutanakları enflasyonun kalıcı olarak %2’lik hedefin üzerine çıkmayacağını değerlendiren bazı yetkililerin ekonomiyi mevcut teşvik programı ile desteklemeye devam etmeleri yönünde çağrıda bulunduğu söylendi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BÜTÜN DİKKATLER ALTINDA

Tutanaklarda ithalat fiyatlarındaki mevcut artışın tüketici fiyatlarında kalıcı bir enflasyon yaratma olasılığının düşük olduğu söylenildi.

Mart toplantısında duruşunu korumuştu

Japonya Merkez Bankası Mart toplantısında parasal teşviklerinde herhangi bir değişiklik yapmazken, ekonomiyle ilgili artan endişelere vurgu yaptı.

Banka faiz oranlarını ve varlık alımlarını sabit bıraktı.

Japonya Merkez Bankası, politika faizini %-0,10’da tutma ve 10 yıl vadeli tahvilde getiriyi %0 civarında sürdürme yönünde verdiği kararı, 1’e karşı 8 oyla verdi.

Banka iki ay önce yukarı yönlü revize ettiği ekonomik öngörülerini ise Koronavirüs salgınını gerekçe göstererek aşağı yönlü güncelledi. Bunun yanında bankanın açıklamasında Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgali dolayısıyla emtia fiyatlarında ve piyasalarda yaşanan gelişmelerin yakından izlendiği belirtildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version