Global

Instagram’a NFT ve Kripto Para Desteği Geliyor!

Published

on

Büyük sosyal medya platformları arasındaki Instagram’da en popüler Blockchain ağları tarafından desteklenen NFT’leri için pilot çalışma başlaması bekleniyor.

Coindesk’in yaptığı habere göre Meta’nın en büyük sosyal medya platformu; Ethereum, Polygon, Solana ve Flow ağlarında geliştirilen NFT’leri sergilemek için destek eklemeye hazırlanıyor. Habere göre, yılın başlarında Twitter’ın NFT profil resimlerini platformuna entegre etmesine benzer şekilde kullanıcılar, NFT’lerini Instagram üzerinden de ücretsiz şekilde yayınlayıp paylaşabilir durumda olacak.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
G7 ÜLKELERİNDEN PETROL AMBARGOSU

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Mart ayında Financial Times’a verdiği demeçte, Instagram’a NFT özelliğinin yakın zamanda entegre edileceğini söylemişti. Son durumda Instagram NFT pilot çalışmasının Amerika Birleşik Devletleri’nde NFT ile ilgili az sayıda kişiyle gerçekleşmesi bekleniyor. Resmi kullanımının başlaması aşamasında ise pilot çalışmaya dahil edilecek 4 Blockchain ağının tamamının bulunan NFT’lerin desteklenip desteklenmeyeceği ise henüz karar verilmiş durumda değil.

Instagram’da NFT kullanımı nasıl yapılacak?

Instagram NFT entegrasyonunun MetaMask gibi yaygın kullanılan kripto cüzdanlarını desteklemesi bekleniyor. Kullanıcılar kripto varlık cüzdanlarını sosyal medya platformuna bağlayarak NFT sahipliklerini kanıtlayabilecek ve profillerinde sergileyebilecekler. NFT işlemlerinin ücretsiz olması bekleniyor.

Aylık bir milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan Instagram’ın NFT özelliğini aktif hale getirmesi, dijital sanat eserlerinin tabana yayılmasında önemli bir faktör olması bekleniyor. Bu gelişmeye bağlı olarak Meta tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

NFT sektöründe son 24 saatte 33 milyon dolarlık bir işlem hacmi söz konusu. NFT pazarının büyüklüğü ise 10,5 milyar dolar seviyesinde.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version