Emtia

G7 Ülkelerinin Ambargosu Petrolü Etkiledi!

Published

on

Petrol piyasalarında yeni haftanın ilk işlemlerinde fiyatlamalara G7’nin Rus petrolüne yönelik ambargo kararı etkisi görüldü. Petrol piyasaları yeni haftaya G7 ülkelerinin Rus petrolüne yönelik ambargo kararıyla birlikte Suudi Arabistan’ın Asyalı müşterilerine iskonto hamlesiyle başladı.

Amerika Birleşik Devletlerinde ham petrolü dalgalı bir açılışın ardından 110 dolar civarında işlem görürken, Brent petrol de 112 dolara kadar geldi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
AMERİKA’DAN RUSYA’YA YENİ YAPTIRIMLAR

G7 ülkelerinin, Rusya’ya yönelik yeni yaptırım paketi kapsamında Rusya’dan petrol ithalatını kademeli olarak bitireceklerini ya da tamamen keseceklerini duyurdu.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin, Rusya’dan ahşap malzemeler, endüstriyel motorlar, fanlar, havalandırma ekipmanları dozerler gibi ürünlerin ithalatına yeni kısıtlamalar getireceği, Rus askeri yetkililere de vize kısıtlaması koyacağı açıklaması yapıldı.

Vanda Insights Kurucusu Vandana Hari, Avrupa Birliği’nin Rusya petrolüne yönelik ambargo konusunda oy birliği sağlamaya çalışırken, fiyatlarda geri çekilme beklediğini söyledi.

Suudiler’den Asyalı müşterilere iskonto

Petrol piyasalarında Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı belirsizlik ortamı ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’de salgın önlemlerinin etkisi hissedilmeye devam ederken, Suudiler, Asyalı müşterilere petrolde indirim uyguladı.

Saudi Aramco, Asyalı alıcıların tarifelerinde varil başına 5 dolarlık bir indirim uyguladı. Böylelikle şirket son dört ayda ilk kez fiyatlarda indirim kararı almış oldu.

Suudiler savaşın başlamasının ardından fiyatların 100 doların üzerine çıkmasının ardından geçen iki ayda ham petrol fiyatlarını rekor seviyelere çıkarmıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version