Altın

Bütün Dikkatler Altında Enflasyon Verilerinde

Published

on

Altın, Çarşamba günü açıklanacak Amerika Birleşik Devletleri enflasyon verileri öncesi tahvil getirilerinin artmasıyla haftalık bazda düşüş yaşadı.
Altın, büyük ekonomilerin enflasyon verileri öncesinde yatırımcıların gözlerini artan tahvil getirileri ve güçlenen dolara dikmesiyle yılın en uzun düşüş serisini devam ettirdi.

Haftanın ilk işlemlerinde spot altının onsu 1.870 doları test etti.

Altın, Fed ve diğer merkez bankalarının enflasyonla mücadele kapsamında sıkılaşmayı hızlandırma kararı aldığı Nisan ortasından bu zamana düşüşüne devam ediyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ABD’DE İSTİHDAM VERİLERİ BEKLENTİLERİ AŞTI

Parasal sıkılaşma politikası Amerika Birleşik Devletleri tahvil getirilerini %3’ün üzerine taşırken doların da 5 haftalık bir yükseliş serisi yakalamasını sağlayarak altının cazibesine darbe vurdu.

Enflasyon verilerinin fiyat baskıları ve para politikalarıyla ilgili yaşanan tartışmaları beslediği ortamda tahvil piyasasında yeni dalgalanmalar yaşanabileceği söyleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri enflasyon verilerinin Çarşamba günü açıklanacağı haftada Çin, Hindistan, Meksika ve Brezilya da enflasyon verilerini açıklayacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version