Global

ABD’de Tarım Dışı İstihdam Nisan’da Beklentileri Aştı

Published

on

Amerika Birleşik Devletleri’nde Nisan ayına ilişkin istihdam verileri açıklandı. Buna göre, Amerika’da tarım dışı istihdam Nisan’da 428 bin kişi artarak, 380 bin olan beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD’de Nisan ayında tarım dışı istihdam 428 bin arttı.

Ülkede işsizlik oranı Nisan ayında %3,6 olarak kaydedildi. Ortalama saatlik ücretler bir önceki aya göre %0,3; bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %5,5 artış gösterdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BITCOIN EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Açıklanan verilere göre özel sektörde istihdam artışı 406 bin oldu. İmalatta istihdam artışı da 55 bin olarak kaydedildi.

Powell, iş gücü piyasasının güçlendiğini belirtmişti

Fed Başkanı Jerome Powell, Mayıs ayı faiz kararının ardından yaptığı basın toplantısında ülkedeki istihdam piyasasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunmuştu.

Ekonomik faaliyetin ilk çeyrekte gerilemesine rağmen hane halkı harcamaları ve işletme sabit yatırımlarının hızlı şekilde artmaya devam ettiğini belirten Başkan Powell, iş gücü piyasasının ise güçlenmeye devam ettiğini ve son derece sıkı olduğunun altını çizdi.

Powell, iş gücü arzının sınırlı kaldığına vurgulayarak, işverenlerin açık iş pozisyonları doldurmakta zorlandığını ve ücretlerin uzun yıllardan bu yana en hızlı şekilde arttığını anlattı.

Enflasyonun uzun vadeli %2 hedefinin oldukça üzerinde kalmaya devam ettiğini söyleyen FED Başkanı Powell, tedarik sıkıntılarının beklenenden daha uzun sürdüğünü, fiyat baskılarının daha geniş bir mal ve hizmet yelpazesine yayıldığını aktardı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version