Global

Elon Musk Twitter’ı Satın Almayı Başardı!

Published

on

26 Nisan 20220

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk Amerika Birleşik Devletleri merkezli sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaşma sağladı.
Elon Musk’ın milyonlarca kullanıcı ve devlet liderleri çokça tarafından kullanılan sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın almak için anlaştığı duyurdu.

Twitter’dan yapılan açıklamada, şirketin hisse başına 54,2 dolara Musk’a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirildi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ELON MUSK’IN TEKLİFİNE SICAK BAKILMIŞTI

Açıklamada, işlemin tamamlanmasının ardından Twitter’ın özel bir şirket haline geleceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Musk, “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır ve Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır.” ifadesini kullandı.

Twitter’ı her zamankinden daha iyi hale getirmek istediğini belirten Musk, Twitter’ın muazzam bir potansiyeli olduğunu, onu ortaya çıkarmak için şirket ve kullanıcılarla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri basınında çıkan haberlere göre, Twitter’ın daha önce sert tepkiyle reddettiği milyarder Elon Musk’ın satın alma teklifine şirketin yönetim kurulunun sıcak baktığı belirtilmişti. Twitter hisseleri bu haberlerle açılış öncesi işlemlerde %5’in üzerinde yükselmişti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version