Global

Çin’de Brent Petrol Baskısı Devam Ediyor!

Published

on

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan ülkelerden bir tanesi olan Çin’de Kovid–19 salgınının etkisini artırmasıyla Şanghay başta olmak üzere büyük finans ve üretim merkezlerindeki karantina uzatıldı. Can kaybının artmasıyla alınan tedbirlerin de sıkılaştırıldığı Çin Devletinde Nisan ayında üretimde büyük bir yavaşlama ve yakıt talebinde de ciddi bir azalma olması bekleniyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!
TWITTER SATIN ALINDI!

Ekonomik aktivitenin yavaşlamasıyla düşüşe geçen petrol fiyatlarında bugün de satıcılı seyir devam ediyor. Brent petrol geçtiğimiz gün %5’e yakın gerileyerek 100 dolara yaklaştı. Son iki haftanın en düşük seviyesini test etti.

Pandemi sonrası yükselişe geçen Brent petrol, 2022’nin ilk ayında da kazançlarını sürdürdü. 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan savaşla fiyat 135 doları gördü. İlk tepkilerin ardından müzakerelerin öne çıkmasıyla Mart ayını 107 dolardan kaptan Brent petrol, Nisan ayının son işlem günlerinde negatif tarafa geçti. Gün içerisinde 102 dolar üzerinde işlem gören fiyatta 100 – 98 dolar aralığı önemli destek bölgesi olarak izleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version