Global

Twitter, Elon Musk’ın Teklifine Sıcak Bakıyor!

Published

on

Twitter yönetimi, milyarder iş insanı Elon Musk’ın satın alma teklifine sıcak bakıyor. New York Times’ın yaptığı habere göre 11 üyeli Twitter yönetim kurulu teklifi görüşmek için Pazar günü bir toplantı gerçekleştirdi. Wall Street Journal’ın haberine göre ise satın alma anlaşması bu hafta büyük ihtimalle gerçekleşebilir.
Twitter, daha önce sert tepkiyle reddettiği milyarder Elon Musk’ın satın alma teklifine sıcak bakmaya başladı.

ABD basınında çıkan haberlere göre Twitter yönetimi teklifi ciddi olarak değerlendiriyor. New York Times’ın haberine göre 11 üyeli Twitter yönetim kurulu Musk’ın teklifini Pazar günü yaptığı toplantıda değerlendirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ONS ALTIN DÜŞÜŞTE

Wall Street Journal ise anlaşmanın yakın olduğunu yazdı. Wall Street Journal’a konuşan kaynaklar satın almanın bu hafta gerçekleşebileceğini söyledi.

Twitter hisseleri bu haberlerle açılış öncesi işlemlerde %5’in üzerinde yükseliş gösterdi.

Daha önce Twitter’da %9,2’lik hisse satın alan Musk, 14 Nisan’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı bildirimde Twitter’ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklif yapmıştı.

Elon Musk’ın Twitter’ın tamamını yaklaşık 43 milyar dolara satın alma teklifinde bulunmasının ardından Twitter, 15 Nisan’da “zehir hapı” olarak adlandırılan bir önlem almıştı. Şirketin yönetim kurulu oybirliğiyle sınırlı süreli hissedar hakları planını kabul etmişti.

Söz konusu önlemle potansiyel alıcı dışındaki mevcut hissedarların daha düşük fiyata şirketten daha fazla hisse satın alma hakkı korunmuştu.

Musk’ın veya başka bir yatırımcının şirket hisselerinin %15’inden fazlasını satın alması durumunda planın devreye gireceği kaydediliyor. ​​​​​​​

Musk, Twitter yönetim kurulunun bu önleminin ardından Twitter hesabından Elvis Presley’in ünlü şarkısı “Love Me Tender (Beni Şefkatle Sev) ” diye bir paylaşım yapmıştı.

Twitter Yönetim Kurulu’nun aldığı bu önlemin Musk’ın satın alma girişimini durduramayacağı ancak alımı daha pahalı hale getirebileceği veya Musk’ı müzakere masasına oturmaya zorlayabileceği söyleniyor.

ABD basınında, özel sermaye şirketi Thoma Bravo’nun da Twitter’ı satın almak bir teklif oluşturabileceğine ilişkin haberler yer almıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version