Altın

Ons Altın ve Gram Altın Haftaya Düşüşle Başladı!

Published

on

Ons altın, haftaya düşüşle başladı. günlük bazda %1,25 kayıpla 1.905 dolara kadar gerileme gösteren ons altının bu seviyesi 29 Mart sonrası en düşük seviye oldu.

29 Mart’ta İstanbul’da Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelerin yapılması ile artan barış beklentisi 1.890 dolara kadar düşürmüştü. Müzakerelerden sonuç alınamaması ve Rusya’nın işgal gücünü artırmasıyla jeopolitik risklerin de canlı kalması altını bu ay da destekledi. Fiyat geçen hafta başında 1.998 dolara çıktı, ancak haftanın devamında Fed’e dair beklentilerin giderek kuvvetlenmesiyle kıymetli metal haftayı 1.930 dolardan kapattı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Fransa’da Halk Macron’u Seçti! – Bugün Finans – Forex – Kripto Para (bugunfinans.com)

Piyasalar Fed’in Mayıs’ta 50 baz puan artış yapmasına kesin gözüyle bakılırken, Bullard’ın açıklamaları sonrası 75 baz puanlık bir faiz artışına da ihtimal veriliyor. Tahvil faizlerindeki yükselişle beraber altın ayın son haftasında düşüş yaşıyor.

24 Şubat itibarıyla jeopolitik risklerle yükseliş gösteren altın, son iki aylık dönemde 1.890 – 1.880 dolar aralığını düşüşlerde koruduğu için bu hafta devam edecek geri çekilmelerde bu aralık destek olarak izleniyor.

Dolar bugün en çok Kolombiya pesosu, Macaristan forinti ve Polonya zlotisi karşısında yükselirken TL karşısında 14,77 – 14,75 aralığında işlem görmekte, Kurdan destek alamayan gram altın da onstaki düşüşün etkisiyle bugün %1,25 kayıpla 904 TL’ye geriledi. Bu seviye 30 Mart sonrası en düşük olurken aylık bazda %1 kadar negatif tarafa geçti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version