Global

Finans Sektörüne Güven Artmaya Devam Ediyor

Published

on

Türkiye’de finans sektörü yöneticilerinin iş durumlarıyla ilgili olarak yakın geçmişe ilişkin değerlendirmeleri ve geleceğe yönelik beklentilerinden derlenen Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan’da bir önceki aya göre 13,4 puan artış göstererek, 178,7 seviyesine çıktı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın aylık olarak hazırladığı ankete göre;

Anket soruları: İş durumu, istihdam, talep ve siparişler, kârlılık, rekabet gücü vs. ait yayılma endeksleri incelendiğinde, geçtiğimiz üç aydaki iş durumunun ve son üç aydaki hizmetlere olan talebin endeksi artış yönünde, gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisinin ise azalış yönünde etkilediği görüldü.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TCMB ENFLASYON TOPLANTISI 28 NİSANDA

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, geçtiğimiz üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu ve üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla güçlendiği görüldü. Gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin ise zayıflayarak devam ettiği gözlemlendi.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre, son üç aydaki istihdamda azalış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin bir önceki döneme kıyasla zayıfladığı, gelecek üç aydaki istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin ise güçlendiği açıklandı.

Kârlılığa ilişkin değerlendirmelere göre, son üç aydaki kârlılıkta artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin bir önceki döneme kıyasla bir miktar güçlendiği, gelecek üç aydaki kârlılıkta artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin zayıfladığı gözlemlendi.

Yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki rekabet gücüne ilişkin olarak, son üç ayda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda iyileşme olacağı yönündeki beklentilerin bir önceki döneme göre bir miktar güçlendiği görüldü.

KAYNAK INVESTING

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version