Global

Küresel Piyasalarda Endişe Sinyalleri Geliyor!

Published

on

Dünya piyasalarında fed ve Çin cephesinden gelen ardı ardına açıklamalar karışık fiyatlamalara neden oldu. St. Louis Fed Başkanı Bullard ihtiyaç duyulması halinde faizlerin 75 puan artırılabileceğini açıkladı. Çin’de ise ekonomiyi desteklemek adına yeni adımlar açıklandı.

Çin’de artan Covid-19 vakaları sebebiyle artan kısıtlamalarda etkilenen ekonomiyi desteklemek için açıklanan önlemler ve Fed üyesi Bullard’ın açıklamaları küresel piyasaların karışık seyretmesine neden oluyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ALTIN SON BEŞ HAFTANIN ZİRVESİNDE

Çin Merkez Bankası bankalara, yerel yönetimlerin “makul finansman ihtiyaçlarını” karşılamalarının açıklamasında bulundu ve “esnek istihdama” sahip kişilere daha fazla kredi verilmesini ve küçük işletmelere daha uzun vadeli ve daha ucuz krediler sağlanmasını gerektiğini belirtti.

Bununla birlikte Çin CSI 300 endeksi ve Hong Kong Hang Seng endeksi geriledi. Japon Nikkei 225 ise %0,67 artışla olumlu ayrışıyor.

Japonya’nın ayrışmasında Bullard’ın açıklamaları sonrası BOJ-Fed politika farkının Japon yenini dolara karşı 13 günlük aralıksız düşüşüne taşıması etkili oldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version