Altın

Ons Altın Ayın En Yüksek Seviyesine Geldi!

Published

on

Ons altın gün içerisinde 1.980 dolara yükselerek 14 Mart sonrası en yüksek seviyesini gördü. Son günlerde 1.930 dolar seviyesinde yatay seyir izleyen kıymetli metal, hafta içerisinde yükselişe geçti. Geçtiğimiz gün ABD’de çekirdek enflasyonun %6,5 ile beklentiden daha az artış göstermesiyle birlikte Fed’in yılın ikinci yarısında fazla şahin kalmayacağı beklentisi altını destekledi.

Putin’in açıklamaları yükselişin sebeplerinden oldu

Amerika Birlikte Devletleri tahvil faizlerinin enflasyon sonrası düşüşe geçmesinden destek alan altındaki yükselişe ortak olan bir diğer gelişme ise Putin’in açıklamaları oldu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KANADA MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRDI
İstanbul’daki müzakerelerin ardından barış umutları artmıştı fakat ön koşullarda anlaşılmasıyla görüşmelerin bakanlar boyutuna taşınması bekleniyordu. Ancak Putin, müzakerelerin tıkandığını ve Rusya’nın sonuç alana kadar savaşı sürdüreceğini söylemesiyle birlikte piyasalarda jeopolitik fiyatlamalar yeniden öne çıktı.

Gün içerisinde daha çok Avrupa endeksleri satıcılı fiyatlanırken emtia grubunda yükseliş var. Altınla beraber bugün gümüş, paladyum, çinko, nikel ve platin yükseliş yaşarken alüminyum %1,4 düşüş yaşadı.

Ons altının haftalık %2’ye yakın değerlenmesine karşın USD/TRY kurunun 14,60 altına inmesiyle gram fiyatı 930 TL – 927 TL aralığında işlem görmeye devam ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version