Global

Elon Musk’a, Twitter Hisse Alımıyla İlgili Dava Açıldı

Published

on

Tesla’nın sahibi Elon Musk’a, Twitter’ın hisselerinin alımını geç duyurduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’a, Twitter’ın hisselerinin alımını geç duyurduğu gerekçesiyle eski hisse sahipleri dava açtı.

Twitter’ın eski hissedarları, şirketin hisselerinin satın alımında yasaları ihlal ettiği iddiasıyla Musk aleyhinde New York eyalet mahkemesine şikayette bulundu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ABD Hazine Bakanından Yaptırım Açıklaması –

Davacılar, Musk’ın Twitter hisselerinin alımını geç duyurarak sosyal medya şirketinin hisselerinin yükselmesini önlediği ve bu yolla bazı eski hissedarları zarara uğrattığını söyleniyor.

Hissedarlar, Musk’un Twitter’ın en az yüzde 5’ini aldığı 14 Mart’ta bunu açıklaması gerektiğini ancak bunu 4 Nisan’a kadar kasti olarak duyurmadığını söylüyorlar.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 4 Nisan’da Musk’ın Twitter’da yüzde 9,2’lik “pasif hisse” aldığını duyurmuş, bu gelişmenin ardından Twitter hisseleri, seans öncesi işlemlerde %26 yükselerek 50 dolar seviyelerini görmüştü.

Musk’ın SEC düzenlemelerine göre, yatırımcıların, bir şirketin yüzde 5’ini satın alması durumunda 10 gün içinde duyuru yapması gerekiyordu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version