Global

Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar Beklentileri Aştı

Published

on

Sanayi sektöründe güncel durumu gösteren Sanayi Üretimi, Şubat ayında %4,4 artış gösterdi. Geçen seneye göre ise %13,3 oranında yükseliş göstermiş oldu.

Şubat ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %3 azalma gösterirken, imalat sanayi sektörü endeksi %5,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %0,1 arttı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İSRAİL MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRDI

Yıllık bazda bakıldığında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %6,1, imalat sanayi sektörü endeksi ise %14,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %4,9 artış gösterdi.

Perakende satışlar Şubat ayında bir önceki aya göre %0,5 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %0,8, otomotiv yakıtı satışları %1,5 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %0,8 azaldı.

Yıllık bazda ise %6,2 arttı. Aynı ayda gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %12,6 artarken, gıda, içecek ve tütün satışları %0,6, otomotiv yakıtı satışları %0,7 azaldı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version