Global

Tayvanlı Çip Şirketinden Rekor Satış Verileri

Published

on

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. akıllı telefonlar, arabalar ve bilgisayarlar için kullanılan çiplere talebin arttığı ve uzayan tedarik sıkıntılarının fiyatları yükselttiği ilk çeyrekte yüksek gelir elde etti.

Şirketin gelirleri yeni yılın ilk aylarında %36 artarak 491,1 Tayvan dolarına (17 milyar dolar) yükseldi. Analistlerin medyan beklentisi 469,4 milyar Tayvan dolarıydı.

Avrupa ve ABD piyasalarında tüketiciler pandemi sonrası evden çalışma alışkanlıklarını terk etse de Apple ve Samsung gibi üreticilerin akıllı telefon, televizyon ve diğer cihazlar için çip talebi devam ediyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
AVRUPA’DA FAİZ ARTIŞI BEKLENTİSİ

Öte yandan Susquehanna Financial Group’un araştırmasına göre, çipte tedarik sıkıntısında beklenen gevşeme hâlâ gerçekleşmedi. Çin’de yaşanan kapanmalar ve Japonya’da yaşanan depremin üretimi düşürmesi nedeniyle teslimat bekleme süresi Mart ayında tekrardan uzadı.

Çin’de faaliyet gösteren birçok fabrika yerel pandemi politikası nedeniyle üretimi durdurmasına rağmen TSMC ülkedeki üretimine devam ediyor.

Çip üreticisi, Shangai ve Shenzen’de yaşanan Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle oluşan talep kaymasını karşılamak için Mart sonunda üretim önceliklerini tekrar belirleyeceğini açıkladı. Şirketin başındaki isim Mark Liu şirketin satışlarını aşağı yönlü revize etmeyeceğini açıkladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version