Altın

Altın, Tahvil Baskısına Rağmen Yatay Seyrediyor

Published

on

Altın fiyatları bu hafta da yatay seyretti. Haftaya 1.925 dolardan başlayan ons altın, FOMC tutanaklarının ardından 1.915 dolara kadar geriledi, fakat haftanın devamında tekrar 1.930 dolar civarında denge bulmayı başardı.

25 baz puan faiz artışının yapıldığı Mart toplantısının tutanakları geçtiğimiz Çarşamba günü açıklandı. Komite, Mayıs’ta daha yüksek bir oranda (piyasa fiyatlaması 50 bp) faiz artışı sinyali verirken bütçe daraltılmasına da başlanacağı mesajını verdi. Piyasaların bu yıl Fed’in hızlı bir faiz artışı uygulayacağı görüşünde ve bu fiyatlama ile tahvil faizleri de son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bugün ABD 10 yıllık %2,69 ile 7 Mart 2019 sonrası zirveyi gördü. 2 yıllık faiz ise %2,50 üzerine çıktı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
JAPONYA’DAN RUSYA’YA YENİ BİR YAPTIRIM

Doların gelişmiş ülke paralarının ortalaması karşısındaki değerini gösteren Dolar Endeksi, bugün 99,99 seviyesine çıkarak 18 Mayıs 2020 sonrasında tekrardan zirveyi gördü.

Dolar cephesindeki yükseliş baskısına karşın jeopolitik risklerin güncel kalmasıyla ons altında bu hafta yatay seyir gösterirken, geri çekilmeler sınırlı kaldı. Haftalık bazda %0,50 oranında sınırlı değişim gösteren kıymetli metalin sene başı getirisi %5,5.

Dolar pozitif görünüme karşın gelişen ülke paralarında belirgin bir kayıp yok ve USD/TRY bu hafta 14,75 yakınında sınırlı yüksek işlem görüyor. Gram altın ise bu hafta dolar kuru ve ons etkisiyle %1 primli işlem görüyor. 917 TL yakınında işlem gören gram fiyatında 940 TL direnç, 895 TL ise en yakın destek seviyesi olarak izleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version