Global

Amerika’da İşsizlik Oranları Artış Gösterdi!

Published

on

Amerika Birleşik Devletleri’nde geçtiğimiz hafta 188 bine gerileyerek rekor düşük seviyeye inen haftalık işsizlik maaşı başvuruları son haftada 14 bin kişi arttı. 202 bine çıkan işsizlik maaşı başvuruları Şubat ayı içerisinde 230 bin olan 4 haftalık ortalama Mart ayında 208 bin’e geriledi.

Perşembe günü açıklanacak olan tarım dışı istihdamın öncü göstergesi olan ve istihdam sektöründeki en güncel durumu gösteren başvurularda 200 bin tabanında düşüş devam ediyor.

Geçtiğimiz gün açıklanan ADP özel sektör istihdamı Mart ayında 455 bin kişi artış gösterdi. Şubat ayındaki rakam ise 11 bin artışla 486 bine yükseltildi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Türkiye Tarım’da Ne Kadar Dışa Bağımlı? – (bugunfinans.com)

Öncü göstergeler olumlu yönde olsa da yarın açıklanacak tarım dışı istihdamın Mart’ta 490 bin artması bekleniyor. İstihdam Şubat ayında ise 678 bin artış göstererek en iyi performans gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde son 40 yılın zirvesini gören enflasyon rakamları hane halkının harcamalarında daha kontrollü davranmasına neden oluyor. Bu süreçte işe devamlılığın ön plana çıkmasına karşın artan maliyetlerin firmalarda çalışan ihtiyacını ne oranda etkilediği yarınki verilerde kendini gösterecek. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş dünyada emtia, enerji ve gıda fiyatlarındaki yükselişi hızlandırdı. ABD, Rusya’ya en ağır yaptırımları uygulayan ülkeler arasında ve savaşın ilk faturasının istihdam sektörüne yansıması bakımından yarın açıklanacak veri önem taşıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version