Emtia

Petrol’de Krizle Beraber Yükseliş Devam Ediyor!

Published

on

Geçtiğimiz günlerde Asya’da petrol yükselerek Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde ilerleme işaretlerinden dolayı yaşanan kaybı tersine çevirdi. ABD ham petrol arz verileri, piyasadaki darlığın hatırlatıcısı oldu.

Brent %0,53 artışla 108,28 dolara yükselerek bir önceki seansta yaşanan %2’lik kaybı tersine çevirdi. WTI Salı günü %1,6 düşüş yaşamışken %0,67 artışla 104,94 dolar oldu.

Yatırımcıların brente olan ilgisi, Amerikan Petrol Enstitüsünün Salı günkü raporu ile arzdaki darlığa yöneldi. Rapor, 25 Mart haftasında stoklarda 3 milyon varil düşüş olduğunu gösterdi.

Yatırımcılar şimdi ABD Enerji Bilgilendirme Dairesinin verilerini bekliyor.

geçtiğimiz salı günü yapılan yüz yüze görüşmeler sırasında Rusya’nın, Kiev ve diğer şehirlerin etrafındaki askeri operasyonları küçültme sözü vermesi ile bir önceki seansta piyasada %2 düşüş görüldü. Bunlara rağmen saldırıların sürdüğüne dair raporlar gelmeye devam ediyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, görüşmelerin umut vadettiğini ancak somut sonuçlar beklediğini söyledi. Geç saatlerde yaptığı bir konuşmada “Görüşmelerden aldığımız sinyallerin olumlu olduğunu söyleyebiliriz ancak bunlar patlayan Rus toplarının sesini bastırmıyor.” açıklamasında bulundu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Daha Çevreci Bitcoin İçin Kampanyalar Başlıyor! – (bugunfinans.com)

Commonwealth Bank analisti Tobin Gorey, “Fiyattaki toparlanma, en azından petrol piyasasında herhangi bir ‘ilerleme’ ile ilgili güçlü bir şüphecilik olduğunu gösterdi.” diye belirtti.

Yatırımcılar ise Perşembe günü yapılacak olan OPEC+ toplantısını bekliyor.

OPEC+’nın iki üyesi Suudi Arabistan ve BAE, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına karşı grubun aksiyon almayı düşünmeyeceğini söylediler. OPEC+’nın yalnızca piyasayı istikrara kavuşturacağını, siyasete girmeyeceğini belirttiler.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version