Altın

Ons ve Gram Altın Zirvedeki Yerine Döndü

Published

on

Ons altın gün içerisinde 1.957 dolara yükselerek Mart ortası itibariyle en yüksek seviyeyi gördü.

Artan jeopolitik riskler ve küresel belirsizlik nedeniyle ay başında 2.070 dolara çıkarak tarihi rekor sonrası zirveyi gören altın, geçtiğimiz haftaki FOMC toplantısının ardından 1.895 dolara kadar indi. Fed cephesinden agresif faiz artışı açıklamaları gelmesi ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin baskısıyla bu hafta içinde yatay seyreden fiyat, gün içerisinde yükselişe geçti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
NATO: Rusya’ya Yaptırımlarımız Devam Edecek – (bugunfinans.com)

NATO zirvesinde buluşan Batılı liderlerin gündemi Rusya – Ukrayna savaşıydı. Rusya’ya önemli ekonomik yaptırımlarda bulunan Batı’nın yaptırımları genişletmesi bekleniyor. Özellikle ABD ve İngiltere daha sert kararların savaşı caydıracağı görüşünde olurken Almanya daha ihtiyatlı davranıyor.

Faiz politikasına karşın jeopolitik risklerin yüksek kalması nedeniyle altın da güvenli liman özelliğini korumaya devam ediyor.

Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan ons altın bu hafta %1,6 primli işlem görüyor.

Onstaki %1,6’lık yükselişin yanında USD/TRY kurunda %0,20’lik çok sınırlı bir hareket var ve kur 14,80’li seviyelerde fiyatlanıyor. Gram altın ise bu hafta %1,8 primli işlem görerek 935 TL’ye çıktı ve son saat diliminde 931 TL’den işlem görüyor.

Savaşın hem küresel risk iştahını düşürmesi hem ticarette dengeleri bozması hem de enerjiden gıda ve emtiaya kadar birçok üründe fiyat artışına neden olması altını destekliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version