Global

İngiltere Büyüme Tahminlerini 2022 için Düşürdü

Published

on

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak yaptığı konuşmada Ukrayna’da devam eden savaşın ekonomik toparlanma üzerinde risk oluşturduğunu belirtti. Bununla birlikte büyüme tahminini düşürdüklerini açıkladı. Sunak ayrıca artan yaşam maliyetleri nedeniyle akaryakıttan alınan verginin de 5 sent indirileceğini söyledi.

İngiltere Parlamentosunda açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Sunak 2022 için büyüme tahmininin yüzde 6’dan yüzde 3.8’e düşürüldüğünü açıkladı.

2023 için büyüme tahmini yüzde 2.1’den 1.8’e düşürülürken, 2024 yılı için yüzde 1.3’ten 2.1’e çıkarıldı. 2022 yılı için TÜFE tahmini ise yüzde 4’ten yüzde 7.4’e yükseldi. Bakan, “ekonomide daha fazla kötüleşmeye hazırlıklı olmalıyız.” açıklamasını yaptı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ECB’nin Açıklamaları Avrupa Piyasasına Güven Verdi – (bugunfinans.com)

Sunak ayrıca artan yaşam maliyetleri nedeniyle akaryakıttan alınan verginin de 5 sent indirileceğini söyledi. Sunak konuşmasında vergi indirimlerine disiplinli yaklaşım sergileyeceklerini de belirtti.

Sunak’ın açıklamaları ülkede enflasyonun Şubat ayında yüzde 6.2 ile 30 yılın zirvesinde seyrettiğini gösteren veriler sonrasında geldi. Bazı ekonomistler ülkede enflasyonun bu yıl çift hanelere çıkabileceğini öngörüyor. Bu nedenle İngiltere Merkez Bankası’nın gelecek aylarda da faiz artışına devam edeceği beklentisi hakim. Para piyasalarında şu an yüzde 0.75 olan politika faizinin yıl sonunda yüzde 2 olması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version