Uncategorized

EUR/USD Paritesi 1,10’un Altına Düşüş Gösterdi!

Published

on

Fed ve ECB’den gelen açıklamalarla EUR/USD paritesi düşüş gösterdi. Geçen hafta 1,1138’e çıkan parite, bu hafta 1,1960’a gerileme yaşadı. Düşüşte merkez bankalarının politikalarındaki ayrışma sinyalleri etkili oluyor.

Hafta başında açıklamalarda bulunan ECB Başkanı Lagarde, savaşın risklerinin ekonomilere göre farklılaşabileceğini ve bu nedenle de para politikalarının da değişkenlik gösterebileceğini belirtti. Fed Başkanı Powell dünkü konuşmasında gerekirse gelecek toplantıda daha fazla faiz artışı yapabiliriz, açıklamasında bulundu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Pamuk Fiyatları Son 11 Yılın Zirvesinde – (bugunfinans.com)

ABD’de ve Euro Bölgesi’nde enflasyon son yılların en yüksek seviyesine geldi. Enflasyondaki yükselişi kontrol altına alabilmek için yapılacak faiz artışı da ekonomik yavaşlamaya neden olacağı için bunu dengeli bir şekilde yapmak gerektiğine dair her iki merkez bankasından da açıklamalar geliyor. ECB, Fed’e göre daha geri planda kalıyorken, Fed geçen haftaki toplantıya göre Mayıs toplantısında daha şahin davranacağının sinyallerini veriyor.

7 Mart’ta 1,08 seviyesine gerileyen parite son günlerde işlemler 1,10 üzerindeyken Powell sonrası 1,10 altı hareketler yaşanıyor. Haftanın devamında faiz fiyatlamasının artması ve dolardaki güçlenme paritede düşüşün de devam etmesine neden olabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version