Emtia

Petrol Fiyatları Haftaya Tekrardan Yükselişle Başladı

Published

on

Petrol fiyatları haftaya yükselişle başlarken, Rusya’nın Ukrayna ile yapılan müzakerelerde istenilen derecede bir ilerleme olmadığını açıklaması ve Ortadoğu’da da tansiyonun yükselmesi ile petrol haftaya %4 yükselişle başladı.

Suudi Arabistan’da petrol bölgesine yapılan füze saldırısıyla birlikte, fiyatları etkileyeceği kaygısı ve yaklaşık bir aydır devam eden savaşta yol alınmamasıyla petroldeki düşüş de yerini tekrar yükselişe bıraktı. Ay başında 140 dolara yaklaşan Brent fiyatı geçen hafta 98 dolara gerilemişti, fakat jeopolitik risklerin yeniden yükselmesiyle fiyat tekrardan 110 dolar üzerine çıktı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Brent Rusya’nın Açıklamaları Ardından Yükselişte – (bugunfinans.com)

Fiyatlardaki oynaklığı yaratan bir diğer gelişme olan Çin’de artan vaka sayısına karşı daha önce alınan sert önlemlerde esneklik olabileceğine dair haberler de fiyatı destekliyor. Çin’de salgın kaynaklı kısıtlamalar günlük petrol tüketimi de düşüreceği için fiyata negatif yansırken resmi olmayan haberlerde karantinanın olmayacağı söylentileri de fiyatı destekliyor.

Öte yandan OPEC+ üyelerin günlük üretim kotasının altında kalmaya devam etmesi de fiyat artırıcı unsurlardan birtanesi.

Ay başındaki yüksek oynaklığın ardından bugün itibarıyla petrol fiyatları Mart ayını %12 primli geçiriyor. Sene başı kazanç ise tekrar %40 üzerinde.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version