Altın

Altın Haftayı Düşüşle Kapatmaya Hazırlanıyor

Published

on

Geçtiğimiz gün 1.949 dolara yükselen ons altın, gün içerisinde 1.922 dolara geriledi. Bununla birlikte son saatte 1.930 dolardan işlem görüyor. Geçen hafta 2020’deki zirve sonrası en yüksek seviyeyi gören kıymetli metale bu hafta %3’e yakın geriledi.

Bir yandan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, diğer yanda ise heyetler arası görüşmeler yapılıyor. Fakat somut bir anlaşmaya henüz varılamadı. ABD’nin Çin’e Rusya’ya destek olması durumunda ağır yaptırımlar uygulayacağını açıklaması da jeopolitik riskleri artırdı.

ABD Eski Başkanı Trump döneminde gerileme yaşayan ABD – Çin ilişkileri Biden döneminde ilk defa bu kadar kötü duruma geldi. Öte yandan Rusya, Almanya’yı da tutumu nedeniyle eleştirdi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Euro Dolar Karşısında Düşmeye Devam Ediyor – (bugunfinans.com)

Batı ile Rusya arasındaki yüksek tansiyona Çin’in ne kadar dahil olacağı, Rusya’ya somut bir destek verip vermeyeceği piyasaların takip ettiği yeni bir gelişme. Hafta başına göre iyimserliğin azalmasına karşın altın, geçen haftaya göre düşüş yaşıyor. Bunun nedeni ise hem kazançların ardından çıkışlar hem mevcut gelişmelerin yüksek oranda fiyatlanmış olması. Altında Fed’in pozitif etkisi de bu nedenle sınırlı kaldı.

Gram altında bu hafta içi 895 TL’ye kadar gerileme yaşandı, fakat fiyat haftayı 900 TL üzerinde kapatmaya hazırlanıyor. Onstaki kayba karşın USD/TRY kurunun 14,80’lerde işlem görmesiyle gramdaki geri çekilme daha az.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version