Global

FED Kararı Sonrasında Altın Fiyatları Düştü

Published

on

Perşembe günü Asya’da altın yükselirken, Amerika birleşik devletlerinin faiz artışı hazine getirilerini yükselttiği için üç haftanın dip seviyesine yakın kaldı. Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmelerinde ilerleme umudu da sarı metale olan güvenli liman talebini azalttı.

Altın vadeli işlemleri %1,31 artışla 1.934,30 dolar oldu. Çarşamba günü 1.894,70 dolar ile 28 Şubat’tan beri görmediği seviyeye indi.

Çarşamba günü açıkladığı politika kararında Fed, faizleri %0,5’e çıkardığını açıkladı. Bu, 2018’den bu yana ilk faiz artırımı oldu. Bu yıl kalan altı toplantının hepsinde de faiz artırılması ihtimal dahilinde. Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin “çok güçlü” olduğunu ve parasal sıkılaşmayı kaldırabileceğini söyledi. Fed’in kararı ile ABD’nin 10 yıllık Hazine getirileri de 2019 Mayıs’ından beri görmediği seviyeye yükseldi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dünya Piyasalarının Gözü FED Toplantısında – (bugunfinans.com)

İngiltere Bankasının politika kararı bugün paylaşılacak. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, Yönetim Konseyi Üyesi Ignazio Visco ve Baş Ekonomist Philip Lane, aynı gün bir konferansta konuşacak.

Japonya Merkez Bankasının kararı ise bir gün sonra açıklanacak.

Yatırımcılar bir yandan da Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmeleri takip ediyor. 24 Şubat’ta Rusya’nın saldırısı ile başlayan çatışmaya çözüm bulunması umut ediliyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, müzakerelerin “daha gerçekçi” olmaya başladığını söylerken Rusya, tartışılan teklifler üzerinde “anlaşmanın yakın” olduğunu ifade etti.

SPDR Gold Trust (P:GLD) varlıkları Çarşamba günü %0,8 artışla 2021 Mart’ından beri gördüğü en yüksek seviye olan 1.070,53 tona yükseldi.

Diğer kıymetli metallerden paladyum %1,8 yükselerek 2.452,33 dolara çıktı. Rusya’dan gelecek arzda kesintiler olacağı yönünde endişeler devam ederken paladyum, 7 Mart’ta 3.440,76 dolar ile rekor bir seviyeyi görmüştü.

Gümüş %0,3 ve platin %0,7 artış yaşadı.

Kaynak: INVESTING

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version