Global

Kripto Borsaları Rus Yatırımcıları Bloke Etmek İstemiyor!

Published

on

Rusya’ya yapılan yaptırımlar daha da sertleşirken, hafta sonu Ukrayna kanadından da gelen Rus bireysel yatırımcılarının da kripto borsası hesaplarına bloke konulması isteği karşısında kripto borsası olumsuz cevap veriyor. Kraken CEO’sunun yaptığı açıklamalarından sonra dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’ten hesapları bloke edin çağırısına ret cevabı geldi.

Binance tek taraflı bir karar almak istemiyor!

Binance, Rus yatırımcılarının hesaplarını bloke etmek için tek taraflı bir karar almayacak. Binance borsası temsilcisi, yaptığı açıklamada milyopnlarca masum kullanıcının hesaplarını dondurmayacaklarını ve kripto paraların dünya genelinde daha fazla finansal özgürlük sağlaması için var olduğunu söyledi.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bitcoin Zirvede! – Bugün Finans – Forex – Kripto Para (bugunfinans.com)
Bir taraftan da Ukraynalı yetkilinin talebine ilk cevap Kraken borsası CEO’su Jesse Powell’dan geldi. Powell, böyle bir kararın ancak yasak yollarla gelebilecek bir taleple gerçekleşebileceğini söyledi.

Ukrayna Başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov, Rus politikacıların kripto hesaplarını açığa çıkaranları ödüllendireceğini duyurdu. Fedorov’un talebi bireysel yatırımcıların yanı sıra politikacıların hesaplarının da dondurulması yönünde.

Yaptırımlar kripto borsalarına doğru genişleyebilir mi?

Kripto para borsalarının Rusya ile bağlantılı hesapları bloke etme niyeti olmadığı görülürken, batılı ülkelerden bu tarz bir talebin gelip gelmeyeceği bilinmiyor. Böyle bir karar son olarak bazı Rus bankalarının SWIFT sisteminden çıkarılmasından sonra yaptırımların devamı şeklinde gelebilir. Piyasada Rus yetkililerin ve yüksek varlıklı vatandaşların yaptırımları, kripto piyasası yoluyla aşma girişiminde bulunabileceği konuşuluyor.

Diğer yandan bazı kripto borsalarının Rusya merkezli olarak çalışması ve merkezsiz kripto para borsalarının varlığı olası bir kripto yaptırımının çok etkili olamayacağı şeklinde yorumlanıyor.

Bu konuyla bağlantılı olarak rublenin sert değer kayıpları kripto piyasasına da yansıyor. Öyle ki BTC/RUB çiftinde son 9 ayın en yüksek işlem hacminin görülmesi Rus yatırımcıların tasarruflarını korumak için kripto paralara yönelmeye başladığının bir göstergesi olarak görülüyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version