Global

Yatırımcıların Çoğunluğu Emtia’ya Yöneldi!

Published

on

Yüksek enflasyon ve vadeli piyasaların yük karlılık sunmasıyla birlikte yatırımcılar emtia fonlarına uzun yılların en yüksek girişini gerçekleştiriyor.

Alüminyumdan petrol ve tahıla kadar birçok üründe stokların azalması, fiyatların rekor seviyelere çıkmasına ve bugünkü fiyatların vadeli piyasalardan yüksek olmasına neden oluyor. Bu da, yatırımcıları spot piyasada satışa geçip düşük fiyatlı vadeli kontratlara yönlendiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Petrol 100$ Sınırında – Bugün Finans –

On yılların zirvesinde seyreden enflasyona karşı hedge amacıyla emtiaya büyük bir nakit akışı oldu. Yatırımcılar, Citigroup sektördeki bireysel ve kurumsal sermayenin 700 milyar dolara yaklaştığı tahmininde bulundu. Bu en az 2007 yılından bu zamana en yüksek rakam ve emtiada yeni bir ralliyi tetikleyebilir.

Artan enflasyon rakamları ve faiz artış beklentileri emtiaya girişi tetikledi. Emtia, son dönemde Ukrayna ve Rusya geriliminin arza zarar vereceği endişelerinden de destek buldu. Rusya, alüminyum, nikel de dahil birçok emtiada önemli bir ihracatçı, aynı zamanda büyük doğalgaz ve petrol üreticilerinden bir tanesi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version