Global

Çin’de İstikrar Konut Fiyatlarında Sürüyor

Published

on

Ulusal İstatistik Bürosu (NBS) verilerinde, ocak ayında Çin’in birinci kademe dört şehri olan Beijing, Shanghai, Shenzhen ve Guangzhou’da yeni ev fiyatları aylık yüzde 0,6 artış gösterdi. Beijing ve Shanghai’de yeni ev fiyatları aylık bazda yüzde 1 ve yüzde 0,6 artarken, Guangzhou ve Shenzhen’deki artışlar ise yüzde 0,5 düzeyinde gerçekleşti.

Toplam 31 ikinci kademe şehir, yeni ev fiyatlarında önceki aya göre yüzde 0,1 artış gösterirken, üçüncü kademe 35 şehir, geçen ay yeni ev fiyatlarında bir önceki aya göre yüzde 0,2 düşüş gerçekleştirdi. Yeni ev fiyatları gibi, ikinci el ev piyasasındaki fiyat hareketleri de farklılaştı, birinci kademe şehirler hafif fiyat artışları bildirirken ikinci ve üçüncü kademe şehirlerde fiyatlarda düşüşler görüldü.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
IMF Küresel Büyüme Tahminini Yeniledi

Dört birinci kademe şehirde ikinci el ev fiyatları, geçen yıl aralık ayında kaydedilen büyüme oranından farklı olarak, aylık yüzde 0.1 arttı. NBS verileri ayrıca ocak ayında ikinci kademe şehirlerde ikinci el ev fiyatlarının aylık yüzde 0,2 düştüğünü, üçüncü kademe şehirlerdeki fiyatların ise aylık yüzde 0,4 düştüğünü gösteriyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version