Global

Petrolde Düşüş Başladı

Published

on

Petrol fiyatları, risklerin azalması ile bugün düşüşte. ABD, bu hafta içinde Rusya’nın Ukrayna’ya her an saldırıda bulunabileceğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Bununla birlikte rusya cephesinden ise NATO’ya gönderme yapılarak Ukrayna’ya göz dağı verildi.
Piyasalar artan savaş gerilimi nedeniyle bu hafta yüksek oynaklık gösterdi. Büyük üretici ülkelerden olan Rusya’nın bu haber akışında ana aktör olması nedeniyle petrol fiyatları bu hafta zirve yaptı. Brent petrol 97 doları aşarak 7 yılın zirvesine çıktı. Ancak bugün fiyat 91 doların altını test etti ve haftalık bazda negatif tarafa geçti.

8 hafta ardı ardına yükselerek 69,60 dolardan 97 dolara çıkan petrol 8 haftalık kazancının ardından bu haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Fakat petrolde pandemi başındaki sert düşüş sonrası (Nisan 2020) yaşanan yükseliş trendi devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
RUSYA PETROL ÜRETİMİNİ ARTTIRDI

Jeopolitik riski azaltan açıklama ise diplomasi oldu. ABD ve Rusya Dış İşleri Bakanlarının gelecek hafta masaya oturması ve süreci diplomatik yollardan görüşmesine dair karar alındı.

Öte yandan dünyada azalan petrol stokları ve artan üretime karşın arzın düşük kalması ise trendi etkileyen en önemli gelişme. Uzun süredir oyunun dışında kalan İran ile yapılması planlanan görüşmelerde nükleer anlaşması gündeme getirilecek.

Hafta başındaki fiyatlama ile bu yıl %20 primlenen petrol, haftanın devamındaki düşüşle kazancını %15’e düşürdü ve son iki aylık aralıksız yükselişine bu hafta zirveden gelen satışlarla ara verdi. Gösterge olan brent petrolde 100 dolar seviyesi hedef olarak izleniyor.

KAYNAK: investing

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version