Global

Altın’ın Zirvede

Published

on

Jeopolitik risklerle son ayların zirvesine çıkan ons altın, bugün 1.886 dolara gerilemesinin ardından son saatte 1.891 dolardan işlem görmeye başladı.

Amerika Birleşik Devletlerinin açıklamaları dün artan tansiyonu iki ülke bakanlarının gelecek hafta görüşme kararı alması ile azaldı. Kıymetli metaller ise bu hafta 1.859 dolardan 1.903 dolara yükseldi. 3. haftayı da kazançla kapatmaya hazırlanıyor.

Altın haftalık performans olarak, mayıs ayındaki 4 haftalık hızlı yükseliş serisinin ardından en iyi haftayı yaşadı. Fiyat bu haftaki kazançlarla beraber yılın ilk 1,5 ayında %4’e yakın primlendi.

Gelecek hafta ABD ve Rusya arasındaki diplomatik görüşmelerden savaş riskini azaltan açıklamalar gelmesi durumunda piyasalarda risk iştahı artabilir. Fiyatlamalar ise yeniden merkez bankalarına odaklanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Altın Yükselişte – Bugün Finans – Forex – Kripto Para (bugunfinans.com)


Bu olasılıkta kıymetli metalde düzeltmeler görülebilir. Haziran sonrası yaşana yükseliş ve geri çekilmeler dikkate alındığında 1.845 dolar ve 1.820 dolar seviyeleri destek noktaları olarak takip ediliyor.

Bu hafta onstaki yükselişle 830 TL’ye çıkan gram altın son 8 haftanın zirvesini test etti. Aylık bazda %6 primlenen gram fiyatında onstaki düzeltmeye bağlı görülecek olası geri çekilmelerde 812 TL ve 805 TL seviyeleri destek olarak izleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version