Global

Altın Yükselişte

Published

on

Rusya ve Ukrayna arasında artan gerginlik, altın başta olmak üzere kıymetli metallerde yükselişe neden oldu. Ons fiyatı 1.879 dolar ise son 8 ayın zirvesine çıkarken, alüminyum 14 yılın en büyük yükselişinde. Gümüşten platine ve çinkodan nikele kadar emtia grubunda yaşanan yükselişte olası bir savaş durumunda yaşanacak tedarik sorunu etkili oldu. Rusya cephesinden dün jeopolitik riskleri azaltan açıklamalar gelmesi ile emtia fiyatlarındaki yükseliş de hız kesti.

Bugün nikel, alüminyum ve çinko vadelilerinde %1 üzerinde yükseliş var. Platin ve paladyumda da görünüm pozitif olurken gümüş yatay, altın ise son saat itibarıyla satıcılı işlem görüyor.

8 ayın zirvesinden 1.845 dolara gerileyen fiyat bugün 1.859 dolara yükselmesinin ardından tekrar düşüşe geçti. Kasım ayında test edilen ancak aşılamayan 1.876 doların ardından dün görülen seviye Haziran sonrası zirve oldu, fakat ilk denemede yükseliş bu seviyede sınırlı kaldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
YATIRIMCILARIN GÖZÜ FED AÇIKLAMASINDA

açıklanacak olan FOMC tutanakları ve Ocak ayında şahin tutumunu koruyan Fed yetkililerinin tutanaklarda da bu tonu koruması, faiz ve bilançoya değinmesi durumunda piyasalarda Mart ayında 50 baz puanlık faiz artışı beklentisi de artabilir. Eğer jeopolitik riskleri düşürecek açıklamalar gelir ve Fed’e dair de beklentiler artarsa altında 1.820 dolara doğru geri çekilme görülebilir. Ancak yüksek enflasyonist ortam sürerken olası bir savaş durumu güvenli limana olan talebi destekleyebilir.Teknik olarak 1.876 – 1.880 dolar aralığı diren 1.820 dolar ise ilk destek noktası olarak izleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version