Global

Kriptolarda Son Durum

Published

on

Kripto para piyasaları toplam değeri, geçtiğimiz haftaya göre yüzde 3,5 düşüş yaşayarak, 1,85 trilyon dolara kadar geriledi. Haftanın ilk gününde 1,85 trilyon dolarda sabitlenen kripto para piyasalarında son zaman diliminde ortalama 66,5 milyar dolarlık düşük bir işlem hacmi söz konusu.

İlk 100 kripto para kontrol edildiğinde, 94 kripto varlık düne göre ekside devam ederken sadece 6 kripto varlık pozitif bölgede bulunuyor.

Bitcoin’de son durum

Piyasanın en büyük kripto varlığı olan Bitcoin (BTC), son günlerde kapanışını negatif olarak gerçekleştiriyor. Haftanın ilk gününde ise 42.053 dolarlık açılış fiyatına göre şu an 42.400 dolar fiyatıyla yüzde 1’e yakın kısıtlı bir yükselişe sahip olmuş oldu.

Son 4 günlük değer düşüşüyle piyasa değeri 800 milyar doların altına gerilemeye başlayan Bitcoin’in, hakimiyet oranı ise fiyatından ters orantılı olarak yükseliş gösteriyor. Bitcoin şu an piyasanın yüzde 43,3’üne hakim durumda. Bu durum altcoin’lerin daha fazla değer kaybı yaşadığının bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.

Piyasa algısını ölçen Bitcoin Korku ve Aç Gözlülük Endeksi ise geçen haftanın ilk yarısında gelen taleple birlikte 50 seviyesine kadar yükseldi. Ancak şu an endeksin 46 seviyesine gerileyerek yeniden korku bölgesine geçtiği görülüyor.

Ethereum (ETH) 2.850 dolar desteğine tutunma mücadelesinde

Ethereum (ETH), geçen hafta 3.200 dolar bandından reddedildikten sonra değer kaybını ortalama 2.850 dolara kadar taşıdı. Hafta sonunun ilk günlerinden bu yana ise bu destek bölgesinin alıcılar tarafından savunulduğu görülüyor.

343 milyar dolar piyasa değerine sahip Ethereum, son günlerde düşük aktivitesiyle dikkat çekiyor. Veriler Ethereum işlem ücretlerinin son 7 ayın en düşük seviyelerine gerilediğini gösteriyor.

İlk 100 kripto varlıkta son durum

Satıcı ağırlıklı devam eden kripto para piyasalarında son 24 saatte ayakta kalan kripto varlıkların başında Shiba Inu (SHIB), Wax (WAXP) ve 1inch (1INCH) geliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Borsa İstanbul Haftaya %3,8 Kayıpla Başladı – (bugunfinans.com)

Shiba Inu son 24 saatte yüzde 3 oranında kısıtlı bir yükseliş görürken ilk 100’de en çok değer kazanan kripto varlık konumunda ve fiyatı 0,00003 dolar bandında kalıyor. SHIB tokeninin son bir haftalık performansı, yüzde 9 oranında artış olarak devam ederken ilk 100’de bir haftada en çok değer kazanan ikinci kripto para oluyor.

Son 24 saatte değer kaybıyla dikkat çeken kripto varlıkların başında ise Helium (HNT) bulunuyor. HNT, dünden bu yana yüzde 9,5 oranında değer kaybı görerek şu an 24,81 dolar seviyesinde el değiştiriyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version