Global

Borsa İstanbul Haftaya %3,8 Kayıpla Başladı

Published

on

Bist100 endekslerinin gün içi kayıpları %3,8’e çıktı ve endeks 1971 puana kadar geriledi.

Amerika Birleşik Devletlerinin, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırı planları olduğunu söylemesiyle birlikte Cuma günü jeopolitik riskler arttı. Hafta sonu Putin ile Biden görüşmesinin ardından ABD’nin bu yönde açıklamalarını devam ettirmesiyle dünya borsaları haftaya düşüşle girdi. Avrupa ve Asya %2 gerileyen Rusya borsası gün içinde %5 kayıp yaşadı. Gelişen ülke piyasalarına da bulaşan satışla BIST güne %1,56 düşüşle 2.018 puanla başladı. Endeks günün devamında 1.971 puana gerilemesiyle son saatlerde 1.987 puandan işlem görüyor.

Borsada yer alan öncü endekslerden son zamanlarda en çok düşüşü Basit Metaller, Ulaştırma, Kimyasal, Petrol, Plastik, Holding ve Telekomünikasyon endekslerinde olurken Bankalarda %2,5 düşüşle 1.744 puandan işlem görüyor. Borsa genelinde bir devre kesini uygulanmıyorken KAP, bazı hisselerde devre kesici uygulandığını açıkladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Rusya Faiz Arttırdı – Bugün Finans – Forex – Kripto Para (bugunfinans.com)
Dünya borsalarında jeopolitik risk kaynaklı satışları etkisiyle bugün Avrupa öncü endekslerinden DAX ve CAC 40 %3,5 Asya’da ise Nikkei 225 %2,5 ve Shanghai Composite %1, KOSPI ve Hang Seng %1,5 geriledi. Rusya’da MOEX Russia son saatte %3,5 ve RTSI %4,5 düşüş yaşıyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version