Global

Kavcıoğlu, TOBB Üyeleriyle Buluştu

Published

on

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleriyle dijital olarak bir konferans düzenledi.

Görüşme sonrası Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu “Gündemdeki ekonomik konular ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.” açıklamasında bulunurken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu “Firmalarımızın ve sektörlerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdik, önerilerimizi ilettik.” açıklamasında bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
BORSA İSTANBUL 2. GÜNE NASIL BAŞLADI?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeye dair hiç bir detay paylaşılmadı. Fakat görüşmenin dün açıklanan reeskont kredileri kararının ardından yapılması bu konuya dair bir görüşme olduğu beklentisini yarattı.

Merkez Bankası Başkanı ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeye dair detay paylaşılmadı. Fakat görüşmenin dün açıklanan reeskont kredileri kararının ardından yapılması bu konuya dair bir görüşme olduğu beklentisi yarattı.

Merkez Bankası dün reeskont kredisi kullanımı için döviz mevduat hesaplarından TL’ye geçiş zorunluluğu getirdi. Alınan yeni kararla beraber Ağustos ayı itibarıyla yapılacak reeskont kullanımlarda döviz mevduatları ve katılma fonlarının en az %20’sinin TL mevduat veya katılma hesaplarına geçmiş olması zorunlu hale getirildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version