Global

İsveç Covid-19 Testi Yapmayacak!

Published

on

İsveç, artan Covid-19 vakalarının ardından uyguladığı testleri sonlandırdı. Avrupa genelindeki politikalara karşı bir karar almış olsa da, uzmanlar hafif semptomlarla atlatılan ve hızlı yayılan Omicron varyantına yapılan testlerin maliyeti sebebiyle bu durumun önümüzdeki dönemlerde norm haline geleceğini düşünüyor.

2021 yılında yalnızca Stockholm’da PCR testleri için 320 milyon dolardan fazla bir harcama yapıldı. Hükümete göre bu kaynak başka alanlarda daha iyi değerlendirilebilir.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Karin Tegmark Wisell, bu hafta verdiği demeçte “Testin maliyetinin ve alaka düzeyinin artık haklı görülemeyeceği bir noktaya ulaştık.” dedi. Başlayacak olan uygulama ile yalnızca huzurevi ve sağlık çalışanları ile virüse karşı en savunmasız kabul edilenler, yalnızca semptom göstermeleri durumunda ücretsiz PCR testi yaptırabilecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
VAKA SAYILARI 100BİNİ BULDU

Kararı geçtiğimiz hafta açıklayan Başbakan Magdalena Andersson, salgının henüz sona ermediğini ancak tamamen yeni bir aşamaya girdiğini söyledi. Vaka sayılarında artış olmasına rağmen hastanelerin ağır bir yük altında olmadığını ekledi.

Türkiye’de son durum

Sağlık Bakanlığının COVID-19 Bilgilendirme Platformu’nda yayımlanan son verilere göre 8 Şubat 2022 tarihinde yeni vaka sayısı 111.096, vefat sayısı 241, iyileşen sayısı ise 82.168 olarak açıklandı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version