Global

ABD’den Afganistan’a İnsani Yardıma Onay

Published

on

ABD, uluslararası bankaların Afganistan’a insani yardım için para transferlerini ve yardım kuruluşlarının öğretmen ve sağlık çalışanlarına para göndermesini onayladı. Bankalar, Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinden sonra yoksullukla mücadele eden Afganistan’a temel insani ihtiyaçların karşılanması için işlemler yapabilecek.

ABD Hazine Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler de dahil yardım kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin ülkedeki krizi hafifletmek adına para gönderebileceği aktarıldı.

Yardım kuruluşlarının devlet kurumlarında çalışan Afgan öğretmenlere ve sağlık çalışanlarına yaptırımlara maruz kalmadan direk ödeme yapabileceği belirtildi.

Bankalar BM ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan gıda sevkiyatlarına bağlı finansal işlemler de yapabilecek.

BM yaklaşık 40 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği ülkeye 5 milyar dolarlık rekor yardım çağrısı yapmıştı. ABD’de de Biden yönetimi geçen ay ülkeye 308 milyon dolarlık insani yardım ve 1 milyon doz Kovid-19 aşısı göndermişti. Böylece ABD’den toplam yapılan yardım 782 milyon dolara çıkmıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version