Global

UniCredit, Ukrayna Krizi Üzerine Rusya’nın Otkritie Satış Sürecinden Çıktı

Published

on

UniCredit SpA, Rus kredi kuruluşu Otkritie Bank FC’nin satın alınmasına yönelik araştırmalarında daha fazla devam etmeyecek. CEO Andrea Orcel ise bölgedeki jeopolitik gerilimlere atıfta bulundu.

Orcel, Cuma günü yaptığı basın toplantısında bankanın tüm yıl kazançlarını açıklayarak, UniCredit’in olası bir satın alma konusunu araştırdıktan sonra kurtarılan Rus kredi kuruluşuna ilişkin gerekli özeni göstermekten çekildiğini söyledi.

UniCredit, bankanın karlılığı artırmak için birleşme ve satın alma fırsatlarını araştırma planlarının bir parçası olarak Otkritie’ye ilgi göstermişti. Aynı zamanda, Rusya ile Ukrayna arasında ortaya çıkan bir savaş ihtimali, iş ortamını kargaşaya sürükledi.
Otkritie, çoğu eski sahiplerine bağlı borçlar altında battıktan sonra, ülkenin şimdiye kadarki en büyük kurtarmasının bir parçası olarak 2017 yılında kamulaştırılan, sistemik olarak önemli bir Rus bankasıdır. Hisselerini elden çıkarma seçeneklerini gözden geçiren Bank of Russia, birkaç stratejik yatırımcının satış sürecine katılmaya ilgi gösterdiğini ve halka arzın merkez bankasının Otkritie’den çıkması için bir seçenek olmaya devam ettiğini söyledi.

UniCredit, hissedarlara değer katması koşuluyla birleşme ve devralmaları dikkate alacağını taahhüt etmişti. Bir anlaşma, kıdemli bir anlaşma yapıcı olan Orcel’in, geçen yıl zor durumdaki yerel borç veren Banca Monte dei Paschi di Siena SpA’yı devralmak için İtalyan hükümetiyle yaptığı karmaşık ve nihayetinde başarısız müzakereleri geride bırakmasına yardımcı olacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version