Global

Amazon Hisseleri Düşüşe Geçti

Published

on

Yarı iletken şirketlerin hisseleri Perşembe günü düşüşe geçti. Nasdaq 100 endeksini düzeltme bölgesine iten teknoloji hisseleri için yaygın bir satışa katıldı.

Philadelphia Menkul Kıymetler Borsası Yarı İletken Endeksi %3.3 düşerek Ekim sonundan bu yana en düşük seviyesinde sona erdi. Endeks bu hafta Perşembe gününe kadar %10’dan fazla düştü. Bununla birlikte Mart 2020’den bu yana en büyük haftalık yüzde düşüşünü gerçekleştirdi.

Teknoloji hisseleri, Amerika Birleşik Devletleri Hazine Tahvil getirilerindeki artış ve daha riskli varlıkların rotasyonundan dolayı 2022’nin başında ağır baskı altına girdi. Perşembe günü düşüşler arasında Nvidia Corp. %3,7 Advanced Micro Devices Inc. %5, Micron Technology Inc. %5,5, Broadcom Inc. %2,9 oranlarında düşüş yaşandı.

Yarı iletken endeksi Mart 2020’den bu yana en büyük haftalık düşüşünü yaşıyor.

Zayıflığa rağmen, analistler sektör hakkında genel olarak olumlu bakıyor. Bu haftanın başlarında BofA, yükselen oranlar grup için bir değerleme riski oluşturabilecek olsa da, bunun yüksek karlılık ve yüksek kârlılık ile birlikte yüksek kaliteli bir trendin üzerinde büyümeye sahip bir sektör arayan yatırımcılardan gelen güçlü girişlerle dengelenebileceğini söyledi.

Diğer önemli teknoloji ve internet isimleri arasında Amazon.com hisseleri %3 düşüş gerçekleştirdi. Ve Mart ayından bu yana en düşük seviyesinde kapandı. Apple ve Alphabet %1’den fazla düşüş gerçekleştirdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version