Global

ABD TAHVİL FAİZLERİ 2 YILIN ZİRVESİNDE

Published

on

ABD Tahvil Faizleri Zirveyi Gördü! Amerika Birleşik Devletlerinde 10 yıllık hazine tahvilinin faizi son iki yılın zirvesini görürken, iki yıllık tahvil faizi 27 Şubattan bu yana en yüksek seviyede. FED’in Mart ayında faiz arttıracağına dair beklentilerin yükselmesiyle 2 yıllık Amerika Birleşik Devletleri Hazine Tahvilinin faizi %1’in üzerine çıkarken 10 yıllıkların faizleri yüz 1,83’e çıktı.

Yatırımcıların Amerika’daki yükselen enflasyona dair endişeleri artarken swap piyasaları yıl içerisinde dört adet 25 baz puanlık faiz arttırımını fiyatlamaya başladı.

Milyarder yatırımcı Bill Ackman Mart ayında 50 baz puanlık bir faiz arttırımı beklerken FED politika yapıcısı Christopher Waller enflasyona bağlı olarak bu yıl beş faiz arttırımı olabileceğini düşünüyor. Nomura Faiz Stratejisti Andrew Ticehurst, ABD’de bu yılın temasının yüksek faizler ve yataylaşan getiri eğrisi olacağını belirterek, “Tarih bize gösteriyor ki 10 yıllık tahvillerin faizi ilk faiz artırımından önce zirveye ulaşmıyor” dedi.

Faiz artırımları öncesinde kısa vadeli tahvillerin faizi uzun vadelilerinkinden daha hızlı yükselerek getiri eğrisinin daha yatay bir hale gelmesine neden oldu. 10 yıllık tahvillerin faizi ile 2 yıllık tahvillerin faizi arasındaki fark 2022 yılında ilk defa 80 seviyesinin altına ilerliyor. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi 2020’nin Mart ayından bu yana 116 baz puan artarken 2 yıllık tahvillerin faizi 78 baz puan artış kaydetti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version