Ekonomi

SP Makroekonomik Tahminleri

Published

on

SP Makroekonomik Tahminleri yenilendi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye ile ilişkin faiz, enflasyon, işsizlik ve kur tahminlerini açıklarken Mart ayında açıkladığı ara rapordaki güncellemeyi son yayımladığı raporda da tuttu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, gelişmekte olan ülkeler için makroekonomik tahminlerini yenilerken Türkiye için 2021 büyüme tahminini %6,1 olarak belirledi.

S&P Ocak ayında yayımladığı bir araştırma raporunda 2021 yılında Türkiye’nin %3,6 büyümesini bekliyordu ancak Mart ayında yayımladığı bir ara rapor ile birlikte büyüme tahminini %6,1’e yükseltmişti.

Gelişen piyasalar için 2021 ortalama büyüme tahminini %3,7’den %4,1’e revize eden kurum, bu yukarı hareketli revizyonun beklenenden iyi gelen ilk çeyrek büyüme verilerinden kaynaklandığını belirtti.

S&P, temel senaryodaki riskler dahilinde ABD ve geri kalan ekonomiler arasındaki ayrışmadan dolayı Türkiye’nin sıkılaşan finansal koşullara karşı kırılgan olabileceğini ifade etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version