Global

S&P Çin Ekonomisinde Yüzde 8,3 Büyüme

Published

on

S&P Çin Ekonomisinde bu sene %8,3 büyüyeceğini ve kişi başına milli gelirin 2021’de 12 bin 500 dolar olacağını hedefliyor.

S&P, Çin ekonomisinin bu sene %8,3 büyüyeceğini ve kişi başına milli gelirin 2021’de 12 bin 500 dolar olacağını da belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Çin’in uzun vadeli kredi notunu A+ ve kısa vadeli kredi notunu A-1 olarak onayladı. Görünümü ‘durağan’ olarak sağladı.

S&P, Çin’in ‘durağan’ görünümünün güçlü GSYH büyümesinin süreceği ve gelecek 3-4 senede mali performansın iyileşeceği beklentisini yansıttığını belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşu yaptığı bilgilendirmede, Çin’in diğer orta gelir ekonomilerine göre ortalamanın üstünde ekonomik büyümeyi gelecek birkaç senede sürdürülmesinin büyük olasılık olduğunu ifade ederken, 2020’de pandemi karşıtı tahviller ve yerel yönetimlerin merkezi hükümete büyük miktarda borçlanma kağıdı ihraç etmelerine bağlı olarak mali durumun kötüleştiğini de belirtti. Ancak S&P, borç oranının gelecek 2 yılda istikrar kazanmasını beklediklerini de belirtti.

S&P raporunda Çin ekonomisinin 2021-2024 döneminde yıllık ortalama reel GSYH büyümesinin yüzde 5’in üzerinde olmaya devam edeceğini tahmin ederken, bu yıl GSYH’nın yüzde 8,3 büyüyeceğini ve kişibaşına milli gelirin 2021’de 12 bin 500 dolar olacağını da öngördü.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version