Altın

Altın Powell Konuşmasıyla Sakinleşti

Published

on

Altın Powell konuşması ile beraber sakinliği yakaladı. Altın, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Temsilciler Meclisi Koronavirüs Krizi Alt Komitesi’ndeki konuşmasında enflasyon risklerini de ifade etmesinden sonra yatay bir seyir izlerken gram altın 500 TL’nin altına gerileme yaşadı.

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Temsilciler Meclisi’ndeki konuşması sonrasında düz bir hareket izliyor. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüş ile 500 TL’nin altına düştü.

Powell, son zamanlarda gözlemlenen fiyat yükselişlerinin beklenenden fazla olduğunu ve bunun geçici olacağını ifade etti ama bu görüş ile ilgili belirsizliklerin de altını belirtti. Temsilciler Meclisi Koronavirüs Krizi Alt Komitesi’nde konuşan Powell, faizlerin yükseltilmesi konusunda Fed’in sabırlı davranacağını belirtti.

 Ons altın fiyatı

Ons altın, geçen haftayı Mart 2020’den beri en büyük düşüş ile sonlandırırken önceki iki haftayı da kayıpla geçmişti. Nisan ve Mayıs ayını kazanç ile kapatan ons altın, Haziran başından bu yana %6’dan fazla değer kaybı yaşayarak 1.781 dolar civarında bulunuyor.

Gram altın fiyatı

 Küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yükselişi ile birlikte Haziran başında 527 TL’ye kadar çıkan gram altın, geçtiğimiz haftadan beri 500 TL civarında işlem gördükten sonra çarşamba günü 505 TL seviyesinde seyir ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version