Brent Petrol

Rusya Petrol Üretimi

Published

on

Rusya petrol üretimi artırmak için teklife hazırlanıyor. Rusya, 1 Temmuz’da yapılacak olan OPEC+ toplantısında petrol üretimini yükseltmek için teklifte bulunmayı düşünürken Başbakan Yardımcısı Novak salı günü büyük petrol üreticileri ile görüşecek.

Rusya gelecek hafta gerçekleştirilecek OPEC+ toplantısında petrol üretiminin artırılmasını teklif sunmayı planlıyor.

Konu ile ilişkin bilgi sahibi kaynaklar ise Rusya’nın küresel petrol üretim açığının orta vadede sürmesini beklediğini söylerken 1 Temmuz’da gerçekleşecek olan toplantı için son kararın hala şekillenme aşamasında olduğunu ifade etti.

Uluslararası Enerji Ajansı Haziran ayı başında OPEC+ ülkelerine üretim kapasitelerini yükselterek piyasadaki talebi iyi bir şekilde karşılamaları gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Goldman Sachs ise İran’dan gelecek üretimin eksikliğinden dolayı günlük 3 milyon varile yakın bir açık oluşacağını beklediğini belirtti.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdülaziz bin Selman daha fazla üretim için karar vermeden önce toparlanmanın gerçekten güçlü olduğuna dair net kanıtlar görmek istediğini ifade etti.

Suudi Arabistan’ın aksine Rusya üretim yükselişlerinin savunucusu. Ülkedeki en büyük petrol üreticilerinden biri bu ay OPEC+’ın üretimi artırması gerektiğini belirtmişti. Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ise salı günü ülkedeki büyük petrol üreticileri ile bir araya gelerek piyasanın durumunu konuşacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version