Global

Küresel Piyasaların Enflasyon Yorumları

Published

on

Küresel piyasaların enflasyon yorumları ile nefes aldı. Haftanın ilk işlem gününde Fed’in varlık alımlarına yönelik anlaşmazlıklar fiyatlamalar üstünde olumsuz etkide bulunurken, Fed Başkanı Jerome Powell’dan gelen enflasyon yorumları piyasalarda risk algısına yardım etti.

Dallas Fed Başkanı Kaplan ve St. Louis Fed Başkanı Bullard gibi bazı yetkililer varlık alımlarının düşürülmesinden bu yana söylemlerde bulunsa da Fed Başkanı Powell’ın sunum metninde enflasyon yükselişinin geçici olduğu vurgusunun öne çıkması ve New York Fed Başkanı Williams’ın tam toparlanma için zaman olduğunu bildirmesi piyasaları destekledi.

Haftanın ilk işlem gününde yükselen Wall Street endekslerinde vadeliler yeni işlem gününde de yükselmenin devam ettiğine işaret etti. Asya endeksleri de yükselişte. Japon Nikkei %3’e yakın artış ile yükselişlere öncülük ederken, Hong Kong Hang Seng yatay, Çin CSI 300 değer kazanımı sağladı. MSCI Asya Pasifik Endeksi yaklaşık üç haftanın en büyük yükselmesini kaydetti.

Haftanın ilk işlem günüde Wall Street endeksleri yükseliş göstermişti. Dow Jones %1,76, S&P 500 %1,40, Nasdaq 100 %0,62 artışla kapandı. S&P 500 son beş haftanın en güçlü günlük yükselişini göstermiş oldu.

ABD’de uzun vadeli tahvil getirileri dün yükselme yaparken, kısa vadeliler yatay seyretti. Bu durum son dönemdeki getiri eğrisi yataylığını biraz düşürdü. Bu sabah ABD’de 2 yıllık tahvil getirisi %0,25’te yatay, 10 yıllık tahvil getirisi %1,49’a, 30 yıllık tahvil getirisi %2,12’ye çıkmış durumda.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version