Global

Bitcoin Çin’den Gelen Haberlerle Sarsıldı

Published

on

Bitcoin Çin’den gelen haberlerle sarsıldı. Çin’de kripto para madenciliğine yeni kısıtlamalar gündemde öne çıkarken ‘hash’ oranı olarak bilinen ve Bitcoin ağının işlemci gücünü ölçmek için kullanılan bir birimin kayda değer şekilde düştüğü gözlemlendi. Çin’in en büyük 3. bankasından gelen kısıtlama kararı da kripto para piyasasında hızlı düşüş yaşanmasına sebep oldu.

Bitcoin, Çin’de maden kapanmaları ve en büyük 3. bankasının kripto para işlemlerini yasaklamasının etkisi ile beraber yeni haftanın ilk işlemlerinde hızlı düşüş gerçekleştirdi.

Pazar akşam itibari ile Bitcoin son beş işlem gününün dördünde toplam %7 düşüş gerçekleştirirken haftanın ilk işlem gününde günlük kayıp %8’i aştı.

Çin’in en büyük 3. bankası olan Agricultural Bank of China’nın yayımladığı bir açıklama ile birlikte kripto para işlemleri için kendi hizmetlerinin kullanılmasına yasak getirdiği ifade etti. Böylelikle Çin hükümetinden gelen hamlelerden sonra ilk kez bir banka Çin’de ilgili işlemlere kısıtlama gerçekleştirmiş oldu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version