Global

Dijital Covid-19 Sertifikası

Published

on

Dijital Covid-19 sertifikası Avrupa Parlamentosu tarafından onaylandı. Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği (AB) sınırları içinde seyahatleri rahatlatmayı hedefleyen Dijital Covid-19 Sertifikası’nın onayını verdi.

Korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında dünya genelinde aşılamalar süratli bir şekilde devam ederken, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği (AB) sınırları içinde seyahatleri rahatlatmayı planlayan Dijital Covid-19 Sertifikası’nı onayladı. Söz konusu kararın, AB Konseyi’nin onayı sonrasında 1 Temmuz’da yürürlüğe girmesi hedefleniyor.

AB tarafından geliştirilen ve yaz tatilleri yaklaşırken seyahatleri kolaylaştırmayı ve turizm sektörünü tekrardan canlandırmayı planlayan Dijital Covid-19 Sertifikası, kişinin Covid-19 bulaştırma riski bulunmadığını kanıtlamayı hedefliyor. Kağıt veya dijital formatta ve ücretsiz olacak AB Dijital Covid-19 Sertifikası’nda, bireylerin Covid-19 aşısı olup olmadığını, oldu ise hangi aşıyı olduğunu, hastalığı geçirenlerin ise antikor düzeyini ve Covid-19 test sonuçlarını içeren veriler yer alacak. AB Dijital Covid-19 Sertifikası sayesinde AB aracılığı ile onaylı Covid-19 aşıları olmuş kişiler, kısıtlamasız seyahat edebilecek.

EMA tarafından onaylanan aşılar

AB’nin 27 ülkesinde geçerli olacak aşı pasaportunda sadece Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) onayladığı aşıların kabul edileceği belirtildi.

Öte yandan EMA şimdiye kadar Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZenaca ve Johnson&Johnson aşıları için onay sağlamıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version