Global

Yabancılardan 6,8 Milyon Dolarlık Hisse

Published

on

Yabancılardan 6,8 milyon dolarlık hisse senedi alımı gerçekleşti. Yurt dışında yerleşik kişilerin 28 Mayıs itibari ile portföyünde mevcut bulunan hisse senedi stok miktarı 21,6 milyar dolar oldu. Piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı ise 6,8 milyon dolar oldu.

Merkez Bankası’nın haftalık bülteninde yer verilen verilere göre, hisse senedi stok miktarı geçtiğimiz hafta 22,4 milyar dolar düzeyinde bulunuyordu.

Devlet iç borçlanma senetleri (DiBS) stok miktarı 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.  DiBS stok miktarı geçtiğimiz hafta 7,7 milyar dolar düzeyinde bulunuyordu. 

Repo miktarı 2,0 milyar dolar düzeyine geldi.  Repo miktarı önceki hafta 1,8 milyar dolardaydı.

 Özel sektör tahvil ve bonoları 264,2 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.  Özel sektör tahvil ve bonoları geçtiğimiz hafta 291,3 milyon dolar seviyesindeydi.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplanma yapıldığında hisse senedi değeri farkı 6,8 milyon dolar, DiBS değer farkı ise 69,2 milyon dolar, repo değeri farkı 267,7 milyon dolar ve özel sektör bonoları farkı -27,1 milyon dolar olarak kaydedildi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version