Global

Türk Bankalarının Kredi Profilleri

Published

on

Türk bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskıyı artırdı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch aracılığı ile hazırlanan gelişen piyasalar bankacılık sektörü raporunda bölge bankacılık sektörü üstündeki olumsuz baskıların sürdüğünü belirtildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde gelişen piyasa bankalarının yarısına yakınının not görünümlerinin olumsuz olduğu belirtildi. Bununla beraber 2020 yılı ilk yarısının sonundan bu yana gelişen piyasa bankalarında not indirimlerinin %8 oranında kaldığı ifade edildi.

Raporun Türkiye bölümünde piyasa volatilitesinin Türk bankalarının kredi profilleri üstündeki baskıyı çoğalttığını ifade edildi. “Pandemi dönemi, ekonomik şok, yüksek TL faizleri ve düşen hükümet teşvikleri etkisi ile oluşan TL volatilitesi Türk bankalarının faaliyet ortamı riskleri kayda değer düzeyde olmaya devam ediyor” yorumu yapıldı.

Türkiye bankacılık sektörünün sermayelendirmesinin yeterli seviyede olduğuna da dikkat çeken Fitch, fakat bu durumun TL’de değer kaybı ile varlık kalitesi risklerine karşı hassas olduğunu vurguladı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version