Global

ECB İçin Politika Zorlukları Yaratıyor

Published

on

ECB İçin Politika Zorlukları yaratıyor. Moody’s, Avrupa Merkez Bankası’nın oldukça destekleyici para politikasının yıllarca sürdürülebilir olmasının muhtemel olmadığını savundu.

Moody’s Başkan Yardımcısı Madhavi Bokil bugün bildirdiği raporda, “Avrupa Birliği genelindeki yüksek düzeyde maliye ve para politikası desteğine rağmen, toparlanmanın gücü ve enflasyon seviyelerinin değişmelerinin, değişen hızlarda toparlanmalar için bir zemin oluşması muhtemel. Euro Bölgesi genelinde ayrışan büyüme ve enflasyon trendleri ECB’nin ortak bir para politikası ayarlamasına karşı zorluklar yaratabilir “ifadelerinde bulundu.

Yılın geri kalanında ve 2022’nin büyük bir bölümünde enflasyon verisinin dalgalı bir hareket izlemesini bekleyen Moody’s, ekonomik aktivite normale döndüğünde, tek seferlik fiyat yükselişlerinin enflasyon verisine etkisinin azalacağı 2022 yılının ikinci yarısında ise enflasyon oranının güçsüzleşmeye başlamasının muhtemel olduğunu savundu.

Moody’s raporunda Yunanistan, Portekiz, İtalya ve İspanya gibi ülkelerin 2019’daki ekonomik aktivite düzeylerine dönmelerinin Almanya ve Fransa’ya göre daha uzun sürmesinin muhtemel olduğunu da dile getirdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GLOBAL

Exit mobile version